سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سایت پزشکی

خواص و مضرات دارویی زالزالک زرد یا کیالک در طب سنتی

خواص و مضرات دارویی زالزالک زرد یا کیالک در طب سنتی در سایت جسارت

زالزالک زرد ,زالزالک زرد,خواص زالزالک زرد,درخت زالزالک زرد,نام علمی زالزالک زرد,اسم علمی زالزالک زرد,خواص کیالک,خواص کیالک کوهی,خواص کیالک قرمز,خواص کیالک زرد,خواص کیالک در طب سنتی,خواص کیالک در بارداری,خواص کیالک برای پوست,خواص کیالک,خواص عرق کیالک,خواص عرق کیالک برای پوست,خواص زالزالک در طب سنتی,خواص زالزالک طب سنتی,خواص عرق کیالک در بارداری,خواص عرق کیالک,خواص گیاه کیالک,خواص میوه کیالک,خواص درمانی عرق کیالک,خواص درمانی کیالک,خواص عرق کیالک بر پوست,خواص عرق کیالک چیست؟,خواص عرق کیالک برای قلب,خواص عرق کیالک حکیم تهرانی,خواص عرق کیالک درطب سنتی,خواص عرق کیالک درحاملگی,فواید عرق کیالک برای پوست

خواص و مضرات دارویی زالزالک زرد یا کیالک در طب سنتی

زالزالک زرد , زالزالک زرد , خواص زالزالک زرد , درخت زالزالک زرد

در این مطلب از سایت جسارت به خواص و مضرات دارویی زالزالک زرد یا کیالک در طب سنتی می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد

محققان آمریکایی طی بررسی‌ هایی که روی زالزالک انجام دادند، دریافتند این میوه به خاطر داشتن مقادیر بالایی از مواد آنتوسیانین، بسیار مفید است و در رنگ های مختلف این میوه آنتوسیانین های زیاد و متفاوتی یافت می ‌شود که دانه‌ های زالزالک را از فشار اکسایشی نور خورشید حفظ می ‌کنند.

زالزالک زرد

زالزالک یک گیاه تیغ دار معمول است که طول آن به پنج پا می رسد و در دامنه‌ی کوهها و اراضی جنگلی آفتابی در سرتاسر جهان می روید. زالزالک جزو تیره‌ی گیاهان طبی مانند انواع رز است ولی گلهای این گیاه معطر نیست. گله‌ای آن در بوته‌های کوچک رشد می‌کنند و به رنگ سفید، قرمز یا صورتی هستند. دانه‌های کوچک این گیاه که به آنها زالزالک گفته میشود پس از شکوفایی گل‌ها رشد می‌کنند. میوه‌ی این گیاه معمولاً پس از رسیدن رنگ قرمز به خود می‌گیرد اما رنگ سیاه آن نیز یافت می‌شود. برگهای زالزالک درخشان است و به شکل‌ها و اندازه‌های گوناگون رشد می‌کنند. زالزالک در ایران از جمله در بلندی‌های بالای 2500 متر در استان کهکیلویه و بویراحمد، استان فارس استان و اصفهان بویژه شهرستان نجف آباد می‌روید.

به عبارتی تحقیقات نشان می ‌دهد مصرف زالزالک در درمان برخی بیماری ‌ها، از سرطان گرفته تا چاقی، اثر مثبت می گذارد و این تاثیر به دلیل خواص ضد‌ التهابی ماده ی آنتوسیانین موجود در آن است، به طوری که ثابت شده بسیاری از بیماری ‌ها به دلیل التهاب‌ های کنترل نشده ‌ای است که دامنگیر ما می ‌شود.

زالزالک زرد

این گیاه در استان آذربایجان شرقی و استان کردستان و شمال استان آذربایجان غربی هم به فراوانی یافت می شود. به این گیاه در زبان ترکی یمی شان می‌گویند و در نجف آباد به کوج معروف است. در شمال ایران گونه‌‌های وحشی زالزالک به شکل خودرو در جنگل‌‌ها می‌ روید که به آن ولیک می گویند. این گیاه دارای دونوع سفید و قرمز (شغالی) می باشد. این میوه اگر چه جثه ‌ای کوچک دارد ولی بسیار پرفایده و مغذی است و به رنگ ‌‌های زرد و نارنجی در بیشتر نواحی معتدل می‌ روید. رسیده‌ی این میوه، شیرین، گوشتی و دارای هسته ‌های زرد رنگ فراوان است. نام علمی: Crataegus aronia نام انگلیسی: Crataegus hawthorn

علاوه بر میوه ی زالزالک از گل آن نیز برای درمان استفاده می‌ شود. گل زالزالک برای درمان تشنج مفید بوده و حرکات نامنظم قلب را تنظیم می ‌کند. لذا دم ‌کرده ی آن برای درمان بیماری‌ های مزمن قلب استفاده می ‌شود.

خواص زالزالک زرد

این میوه علاوه بر ویتامین‌ های A، B، Cو تانن دارای کلسیم و مختصری پکتین است که برای تقویت قلب و معده بسیار توصیه می ‌شود. مهم‌‌ترین اثر زالزالک روی قلب، تنظیم کردن حرکات نامنظم آن است و از تپش قلب و ضربان شدید آن جلوگیری می‌‌کند. در اغلب کشورهای اروپایی بویژه آلمان برای درمان بی ‌نظمی ضربان قلب از گیاه زالزالک استفاده می ‌شود. همچنین زالزالک در درمان آنژین و تصلب شرایین (سفت شدن دیواره‌ی رگ‌‌ها)‌ بسیار کاربرد دارد.

نتایج یک پژوهش نشان داد: مصرف خوراکی زالزالک در دیابت قندی باعث کاهش گلوکز و LDL کلسترول سرم می ‌شود. این مطالعه با اثر مصرف خوراکی سرشاخه‌ ی زالزالک بر غلظت گلوکز و لیپید‌های سرم و تراکم سلول ‌های بتا در موش ‌های صحرایی دیابتی توسط دکتر مهرداد روغنی، عضو گروه فیزیولوژی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد بررسی شد.