علف خرس
علف خرس,علف خرس چیست؟,گیاه علف خرس,درخت علف خرس,خواص گیاه علف خرس
علف خرس گیاهی است که در زمستان که غذا و علوفه کمیاب است فراوان دیده می شود و در دسترس است و همه ما را یاد ضرب المثل پول علف خرس نیست می اندازد.در ادامه در مورد این گیاه صحبت خواهیم کرد.عده ای علف خرس را زالزالک می دانند و عده دیگر آن را گیاهی مجزا قبول دارند.امیدواریم این مطلب مورد توجه قرار گیرد.در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد علف خرس صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان را جلب کند.
علف خرس
در این مطلب از سایت جسارت به خواص گیاه علف خرس و خواص آن می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.این گیاه را از برگ های خشک شده ی گیاهی به نام آرکتوستوفیلوس اوااورسی به دست می آورند. این گیاه دارویی به صورت درختچه ی همیشه سبز بوده و بومی اروپای مرکزی , شمال آمریکا و کانادا می باشد.
علف خرس چیست؟
گلهای این گیاه به صورت 3 تا 12 تایی درون دستجات کوتاه، انتهایی و آویزان قرار دارند. این گیاه با دانههای انعطافپذیر، خزنده، به رنگ قرمز قهوهای و به طول تا 1/5 متر میباشد. برگهای علف های خرس متناوب، چرمی و قاشقی بوده، دارای حاشیه کامل و کمی برگشته و دمبرگ کوتاه هستند. برگهای آن بسیار تلخ و قابض، از Vaccinium macrocarpon به واسطه رگبرگهای شبکهای و نقطههای غیر غدهای سطح زیرین برگها قابل تشخیص هستند.
گیاه علف خرس
ترکیبات موجود در گیاه دارویی علف های خرس : علف های خرس دارای مشتقات هیدروکینون که قسمت اعظم آن اربوتین ( 5 تا 15 درصد) و مقدار کمی متیل آربوتین می باشد. همچنین این گیاه دارویی دارای مقداری تانن که بیشترازنوع اسیدگالیک واسیدالاژیک است می باشد.دیگرمواد موجود دراین گیاه دارویی عبارتند از: اسیدکینیک , اسیداورسولیک و فلاونهایی مانند کورستین.
درخت علف خرس
برای تهیه چای، روی 2/5 گرم قطعات خرد شده یا پودر ریز گیاه، آب جوش ریخته شود (یک قاشق چایخوری برابر 2/5 گرم گیاه میباشد) یا آن که این گیاه را در آب سرد ریخته، سپس سریعاً به دمای جوش رسانده و پس از 15 دقیقه صاف شود. این چای ممکن است حاوی حدود 30 درصد از این گیاه همراه با سایر داروها باشد. در صورت بالا بودن میزان علف های خرس در چای، جهت پایین آوردن میزان تانن موجود در آن میبایست گیاه را به مدت 6 تا 12 ساعت در آب سرد خیساند.
خواص گیاه علف خرس
موارد مصرف گیاه دارویی علف های خرس : عمل آنتی سپتیکی آربوتن هنگامی ظاهرمی گردد که ادرار دارای پی اچ قلیایی باشد چون دراین محیط آربوتین هیدرولیز شده وبه هیدروکینون تبدیل می شود. کورستین موجود در این گیاه دارویی دارای اثر ادرارآورمی باشد و در عفونت های ادراری مورد مصرف دارد.درمصرف زیاد آن باید احتیاط نمود چون هیدروکینون ایجاد مسمومیت می نماید. برگ های این گیاه را می توان به صورت جوشانده مورد مصرف قرارداد. به طورکلی امروزه این گیاه دارویی را به عنوان مدر و قابض (ضد اسهال) مصرف می کنند
موارد مصرف علف خرس
تاننهای موجود در این گیاه قابض بوده، فنول گلوکوزیدها و آگلیکونهای مربوط که در این گیاه یافت میگردند، ضد باکتری هستند.
از برگهای این گیاه، به ویژه گونههای viscida و A.patula به عنوان نوعی عامل سفید کننده پوست استفاده میشود.
نوعی فرآورده حاصل از این گیاه دارای نوعی اثر پیشگیری از التهاب عود کننده مثانه میباشد. اگرچه علف خرس داروی انتخابی جهت مداوای التهاب مثانه نیست، لیکن دارای نوعی اثر احتمالی در پیشگیری از عفونتهای عود کننده دستگاه ادراری میباشد.
محققان استفاده از این گیاه را به عنوان نوعی عامل ادرارآور تأیید نمودهاند.
عفونتهای مجاری ادرار: از این گیاه برای درمان بیماریهای التهابی مجاری آوران دستگاه ادراری استفاده میشود.
در طب سنتی این گیاه برای درمان انواع ناراحتیهای ادراری – تناسلی و مجاری صفراوی به کار برده میشود